Jsme hrdí vesničané, co táhnou za jeden provaz.

Věříme v přátelskou a otevřenou komunitu.

Jsme Los Vesinos.

 anděte nám

Chomoutov očima studentů (ZUŠ)

Pokud byste potkali v Chomoutově vysmátou skupinku fotografů, nebraňte se jejich objektivům. Naše vesnice se totiž od září 2018 do května 2019 stala uměleckou inspirací pro studenty ZUŠ Miloslava Stibora, pod vedením lektora Juraje Sosny.

Jedinečný projekt využívá dokumentární přístup a komplexně mapuje současný život v Chomoutově a jeho okolí: Zachycuje běžný život místních obyvatel, jedinečné okamžiky, ale také problematická témata, s nimiž se dnešní Chomoutované musí vyrovnávat.

Pokud máte svůj tip na veřejnou akci, přírodní prvek či jen nostalgický dvorek v Chomoutově, které by dle Vás měly být zachyceny, nebo se Vy sami chcete stát součástí tohoto experimentu, ozvěte se nám.

Nejlepší díla studentů budou vystavena na dílčí výstavě v lednu 2019 v galerii chomoutovské knihovny a na závěrečné výstavě v září 2019 v galerii ZUŠ M.Stibora a poté v chomoutovské knihovně.

Realizátorem projekt je ZUŠ Miloslava Stibora. Spolek Los Vesinos je projektovým partnerem: Poskytuje studentům zázemí při tvorbě, doprovod v terénu, podílí se na propagaci projektu a přípravě závěrečné výstavy.

Kontakt na osobu zodpovědnou za projekt: juraj.sos@seznam.cz.

V případě reportážní fotografie skupiny osob/dětí, není z hlediska GDPR souhlas fotografovaných osob nutný. Přesto, v případě nesouhlasu s fotografováním, máte právo odmítnout focení sebe či svých dětí a studenti jej budou respektovat. V případě focení jednotlivce Vám může být nabídnut podpis Souhlasu se zpracováním osobních údajů.

  Zpět

ČLENOVÉ

  • Lenka Introvič

    předseda

  • Katka Kohoutová

  • Honza Mikulka

  • Zbyněk Musil

  • Zuzka Denková

  • Sára Davídková

  • Komár Floutek