Pro děti dětí (OLK)

Apr 11, 2021

Realizace: 1. 1. - 31. 12. 2021

Výše dotace: 17.600 Kč

Cílem projektu je i za proměnlivé pandemické situace zviditelnit význam rodiny, přiměřeně aktivizovat rodiny s dětmi a vytvářet bezpečný prostor pro mezigenerační setkávání. Cíle bude dosaženo skrze komplex aktivit žadatele během roku 2021.

Aktivity:

  • zajistit infografiku pro nově zrevitalizovanou veřejnou plochu Koperníku v centru Chomoutova, která bude snadno srozumitelná pro malé i velké.
  • zorganizovat kulatý stůl se zástupci Magistrátu města Olomouce a Olomouckého kraje k dohodě na zklidnění frekventovaného průtahu Dalimilova-Štěpánovská v Chomoutově. Cílem bylo vyjednat kroky k zajištění dopravně-urbanistické studie, která přinese trvalé zvýšení bezpečnosti a vytvoření kvalitního prostředí pro místní malé i velké, pěší a cyklisty, a zajistí podmínky pro zdravý životní styl místních rodin.
  • zajistit facilitaci veřejného projednání ke sběru podnětů občanů k řešení zklidnění ulice Dalimilova - Štěpánovská. Projednání se zúčastnili zástupci Útvaru hlavního architekta MMOL.
  • zajistit prezentaci výsledků anketního průzkumu. Anketa byla realizována paralelně k projednání a umožnila široce zapojit různé věkové skupiny obyvatel. Podařilo se získat maximum podnětů pro efektivní zklidnění ulice Dalimilova - Štěpánovská. Výsledky přehledně shrnujeme v této graficky atraktivní prezentaci.